Audicija za folklorni ansambl "Beograd"

Blic – 8. novembar 2011. 22:46

Folklorni ansambl "Beograd" održaće sutra uveče audiciju za nove članove za sve ansamble narodnih pesama i igara: izvođački, dečji i folklorni, ansambl narodne muzike i korepeticiju.

Predsednik Upravnog odbora Ansambla Dragan Ćosić najavio je da će se prijem novih članova održati u prostorijama FA "Beograd" u MZ Stari aerodrom.  

Prema njegovim rečima, Folklorni ansambl "Beograd ", ponikao iz ideje negovanja tradicije i razvijanja stvaralaštva u oblasti umetnosti i kulture, sa punim pravom može da se raduje svojim uspesima.  

Ansambl je imao niz zapaženih nastupa u gradovima širom Srbije, učestvovali su u TV emisijama, nastupali na humanitarnim koncertima, svečanim priredbama koje je organizovala Vojska Srbije, kulturnim dogadjajima poput "Vidovdanskih dana " u Vladičinom Hanu i festivalu folklora u Novom Sadu.

- Srpski folklor predstavljali smo i na međunarodnim događajima u Turskoj, Španiji, Sloveniji, Bugarskoj i Grčkoj, rado se odazvali i učestvovali na festivalu koje je organizovao Srpski kulturni centar "Vuk Stefanović Karadžić" iz Raštata u Nemačkoj - kazao je Ćosić.  

On je dodao da su aktivnosti Ansambla usmerene i ka najmlađim članovima, bogato folklorno iskustvo stariji članovi prenose mlađima kroz školu folklora kako bi se obučio novi naraštaj umetnika koji će u budućnosti predstavljati srpsku kulturu širom sveta.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.