Ivanišević: Sramotno ponašanje Komunalne policije

Radio-televizija Srbije – 19. maj 2017. 20:59

"Još poraznije je to što su u ovom slučaju žrtve diskriminacije bila deca romske nacionalnosti. Dete, bez obzira koje je rase, vere ili socijalnog statusa, treba da ima pravo na srećno detinjstvo, a igra je sastavni deo njegovog odrastanja. Ko ste vi da mu to uskratite?", saopštio je Nenad Ivanišević, koji je i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Naglasio je da deca nisu kriva što su se rodila pripadajući nekoj manjinskoj grupi, a još manje su kriva što su htela sa se igraju u jednom od beogradskih parkova.

"Zamolio bih nadležne organe da komunalni policajci koji su izvršioci ovog žalosnog čina budu adekvatno kažnjeni, jer ne smemo dozvoliti da u našem društvu i našoj zemlji neko demonstrira silu nad nedužnom decom", kazao je Ivanišević.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi i čuje da komunalni policajci romskoj deci ne dozvoljavaju da se igraju u parku na Kalemegdanu.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.