UNS: Savet REM-a da objasni zašto je izabrao Nebojšu Krstića za člana UO RTS

Beta – 2. oktobar 2017. 09:55

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da javnosti predoči kriterijume kojima se rukovodilo kada je imenovalo Nebojšu Krstića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije.

U saopštenju UNS je podsetio da su u vreme kada je Krstić bio savetnik za medije predsednika Borisa Tadića usvojene drakonske izmene Zakona o javnom informisanju, da su novinari koji su kritički pisali o vlasti otpuštani bez mogućnosti da posao pronadju u bilo kom javnom glasilu, a mediji bili izloženi drastičnoj cenzuri.

UNS je postavio pitanje Savetu REM-a da li su ovo kvalifikacije kojima je Nebojša Krstić zaslužio mesto u Upravnom odboru RTS-a i da li to telo izborom Krstića šalje poruku da će svaka zloupotreba javne funkcije biti nagrađena.

Krstića je, kako je naveo UNS,  za člana Upravnog odbora RTS-a predložilo javnosti do sada nepoznato udruženje gradjana Centar za društvena istraživanja.

UNS je juče preneo da je Savet REM-a u petak za članove Upravnog odbora REM-a izabrao Krstića i Zorana Panovića.

Panović je do sredine prošle godine bio glavni i odgovorni urednik lista "Danas", čiji je sada kolumnista, a stalni je kolumnista "Nedeljnika" i programski koordinator istraživačko-izdavačkog centra Demostat.

Komentari


Autor
(anoniman)
2. oktobar 2017. 10:51
Pa kao UNS nezna!

Pa isti lik je dezurni branilac lika idela zna se koga.

Treba uskoro ocekivati i funkcije za 'nezavisne"analiticare D.V Stankovica i Dragoljuba itd..

Sve ima svoju cenu.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.