Knežević o kragujevačkom Fijatu: Sve što je stavljeno na sto, Štrajkački odbor vratio

Novi magazin – 16. juli 2017. 10:05

Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog "Fijata" vratili sve što im je "stavljeno na sto" kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija "Fiat Krajsler automobili (FKA)" mogla da odluči o izmeštanju svojih mašina u neku drugu državu.

"Neprestano traju razgovori sa štrajkačkim odborom, rukovodstvom 'Fijata', često i u sitne sate kako bi smo sprečili da nastala šteta bude još veća", napisao je ministar Knežević u autorskom tekstu u nedeljnom izdanju beogradskih "Večernjih novosti".

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje "pogrešnu poruku" poslovodstvu "Fijata" koje čeka poziv iz Srbije da dođe i da započnu pregovori.

"Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije FKA da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto", ocenio je Knežević.

On je kazao da Vlada čini sve da obezbedi što bolji život građana i radnika, i da se, "uprkos nasleđenim problemima, pozitivni pomaci vide".

"Stoga ne branimo mi nekog 'stranca' u našoj zemlji na račun 'našeg'. Mi branimo princip da nam svima bude bolje", ocenio je ministar.

On je pozvao radnike da prekinu štrajk i da, uz posredovanje Vlade, započnu razgovore sa poslovodstvom "Fijata".

"Razgovor je u interesu radnika, Kragujevca, Srbije i svih nas", zaključio je Knežević u autorskom tekstu.


Komentari


Autor
(anoniman)
16. juli 2017. 10:32
Gospodin Ministar Knezevec, ako je ovom tekstu za verovati, sa sasvim pogresne strane posmatra celu situaciju. Cinjenica je da je Republika Srbija SUVLASNIK u FKA (sim ako i taj deo niste prodali ili poklonili). Ministar mora da zauzme poziciju SUVLASNIKA firme u ovim pregovorima ne da se postavlja kao arbitar izmedju FKA i Sindikata. To sto se Ministar plasi da FKA skupi masine i ode nema veze sa njegovom funkcijom. FKA ima upravni odbor. U Upravnom odboru Drzava Srbija kao suvlasik ima svoje predstavnike koji odlucuju prema Akcionarskom Ugovoru sa Partnerom. Kada je Ugovor potpisivan, kada su pare davane FIATu kao Patneru u FKA trebalo je misliti a ne sada. Shodno tome, Gospodin Ministar bi morao da pretstavnicima Drzave Srbije u FKA nalozi kako da se ponasaju jer, Fita ka vecinski partner, sutra moze da kaze "cena rada je 1din/h ili odoh iz FKA" i, sta onda? Hoce li Ministar onda svojim primerom da pokaze kako se radi za 1din/h?


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.