Ministar rada Srbije: Pojačane kontrole izdavanja bolovanja zaposlenima

Beta – 7. oktobar 2017. 08:50

Inspektori Ministarstva zdravlja Srbije će kontrolisati lekare koji odobravaju bolovanja zaposlenima, jer poslodavci kažu da je zloupotreba bolovanja problem, rekao je jutros ministar za rad Zoran Djordjević.

"Posle razgovara s kineskim, turskim i drugim investitorima i poslodavcima u Srbiji, shvatili smo da je to jedan od problema koje moramo da rešimo. Cilj je da se smanji eventualna zloupotreba bolovanja", rekao je Djordjević za TV RTS.

Dodao je da po Zakonu o radu, poslodavac može da proveri bolovanje odobreno njegovom zaposlenom.

"On može, ako proceni da radnik zloupotrebljava bolovanje, da ga pošalje na dodatnu kontrolu o svom trošku, a, ako zloupotrebljava bolovanje, može da bude raskinut ugovor o radu", rekao je Djordjević.

Komentari


Autor
(anoniman)
7. oktobar 2017. 09:02
Kako Vas bre nije sramota,sta radite svom narodu po zahtevu drugih.

Isada sada da su inspktori i ministarstva veci strucnjaci od medicinskog osoblja (koje je zavrsilo prave skole-ne neke vecernje ili privatne) pa ce oni da odlucuju o tome ko je zdrastveno sposoba a ko ne i donose odluke.

Onda ukinite lekare,domove zdravlja i sve podredite Vasim strateskim partnerima -ïnvestitorima a narod kao roblje i skoro bezplatnu radnu snagu podredite njima.

Ko ce Vas da kontrolise i vase zloupotrebe (onda odmah dignete medijsku halabuku kako Vas neko napada i mrzi)

Tasko je to kad adolescenti i bez prakse u pojedinim oblastima osobe se dokopaju vlasti.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.