Šarović: Ledo i Sarajevski kiseljak postaju vlasnici Konzuma u BiH

Novi magazin – 13. septembar 2017. 14:49

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa sa inostranstvom Mirko Šarović izjavio je danas da će dokapitalizacija Konzuma u BiH, kompanije Ledo iz Čitluka i Sarajevski kiseljak postati većinski vlasnici Konzuma u BiH.

"Dobili smo uveravanja da to neće uticati na buduće poslovanje ove dve važne kompanije", rekao je Šarović posle sastanka sa Antom Ramljakom, poverenikom Vlade Hrvatske za Agrokor.

Šarović je rekao da je na sastanku razgovarano i o statusu radnika Agrokorovih firmi u BiH, pitanje izmirenja obaveza dobavljačima.

On je kazao da se nada da više neće biti velikih otpuštanja radnika Agrokorovih firmi, navodeći da je završeno "vreme velikih otpuštanja radnika (jedna od najugroženijih Agrokorovih firmi u BiH) Velpra", od kojih su neki prešli u Konzum, dok su ostali dobili otpremnine.

Ramljak je rekao da više neće biti otpuštanja radnika u BiH, kao i da je stabilizovano poslovanje Konzuma u ovoj zemlji.

Posle sastanka je saopšteno da je slovenački Merkator počeo preuzimanje 83 prodajna objekta Konzuma u BiH i da bi taj proceš trebalo da bude završen do kraja septembra.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.