Udružiti Agrokor, MK, Podravku, Nektar...

Dnevnik – 19. maj 2013. 19:11
Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe smatra da je udruživanje kompanija u regionu preka potreba. Govoreći o nužnom udruživanju kompanija u regionu, Miodrag Kostić je na Forumu „Hrana – što nas spaja to nas i povezuje“

u sklopu 80. novosadskog poljoprivrednog sajma, predstavio svoju sliku zajedničke kompanije Agrokora, MK grupe, Atlantika, Nektara i Podravke koja bi se zvala AMANP.

Za zajedničku kompaniju, koja bi imala oko sedam milijardi evra prihoda i jednu upravu, vladao bi, tvrdi Kostić, neviđen interes, a to ne bi bio samo zbir jednostavnih brojeva, nego multiplikator. „Ako se na vreme opametimo, bićemo samo gledaoci na velikoj evropskoj utakmici”, poručio je Kostić. Inače, Kostić je,  rekao i da je njegova kompanija spremna da privatizuje hrvatske hotele čim se ukaže prilika: „Čekamo kao zapeta puška”, izjavio je Miodrag Kostić. Kostić je rekao da isto važi i kada su u pitanju hrvatske šećerane.

Glavni proizvođač šećera u Srbiji, koji je 2001. za tri evra kupio tri domaće šećerane, a danas drži 70 posto srpskog tržišta i najveći je izvoznik šećera u Evropi, već je nekoliko puta najavljivao ulazak na hrvatsko tržište i ulaganja oko 100 miliona evra.

Ali kako mu je, našalio se, Agrokor uzeo sve pozicije i sve ispod 50-ak miliona evra mu je premalo za ulaganja, proteklih je godina širio biznis u Ukrajini koja ima više od 42 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, te u Rusiji i Belorusiji.


Komentari


Autor
(anoniman)
20. maj 2013. 08:31
1941 je bilo "Proleteri svih zemalja ujedinite se", a 2013 "Kriminalci iz ex YU Ujedinite se". Ocigledno socijalno "napredujemo" ali u pogresnom pravcu. Revolucije su zakonitost ljudske vrste.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.