Šokantan poraz u Talinu

Radio-televizija Srbije – 8. septembar 2012. 14:47

20.45 - Bolja igra Estonaca u poslednjoj četvrtini donela im je pobedu. Domaća ekipa pogađala šuteve u ključnim trenucima, "orlovi" bledi i bezidejni. Na kraju, Estonija - Srbija 88:81.

20.14 - Pred ulazak u poslednju četvrtinu, Estonija i Srbija izjednačene (63:63). 

19.41 - Poluvreme u Talinu, Estonija - Srbija 41:43. Loš početak druge četvrtine "orlova", koji na poluvreme ipak odlaze sa prednošću. 

19.20 - Završena prva četvrtina. "Orlovi" vode 22:16, Estonija se oslanja isključivo na šut za tri poena. 

19.00 - Počeo meč u Talinu između Estonije i Srbije. 

Mnogo je kalkulacija uoči poslednja dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali sa dve pobede, Srbija bi se, bez obzira na ostale rezultate, kvalifikovala na kontinentalni Šampionat.

Do prvog trijumfa izabranici Dušana Ivkovića moraju doći već večeras protiv Estonije u Talinu. Činjenica da i Estonija ima šanse da osvoji jedno od prva dva mesta znači da srpski košarkaši neće imati nimalo lak posao.

I ova reprezenacija, kao i prethodne generacije, znala je da igra najbolje kada je najvažnije, a večerašnji meč zaista jeste najbitniji u dosadašnjim kvalifikacijama. Iako je bilo loših partija, od Dudinih izabranika večeras se očekuje da pruže maksimum i pobede.

Čak i u slučaju poraza postoje kalkulacije prema kojima bi se Srbija našla na Evropskom prvenstvu. U tu složenu računicu morali bi da se uključe rezultati drugih grupa, skorovi reprezentacija, i jurilo bi se jedno od dva najbolja treća mesta u kvalifikacijama.

Ipak, ovim kalkulacijama ne treba se baviti, na meču protiv Estonije pobeda je imperativ. I Nenad Krstić je priznao da bi izostanak plasmana na Evropsko prvenstvo bio katastrofa, a da bi se izbegao takav scenario „orlovi" večeras moraju da pobede, kako znaju i umeju.

Meč protiv Estonije počinje u 19 časova, direktan prenos gledajte na Drugom programu Radio-televizije Srbije, a promene rezultata pratite na našem Interent portalu.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.