Šta mogu obična voda, jabuka i cimet?

Vesti online – 18. novembar 2014. 09:00

Osim što je jeftin, ukusan i bez kalorija, ovaj napitak ima tri čarobne koristi za vas: čisti organizam od otrova, ubrzava metabolizam i pomaže kod mršavljenja.

Osim jabuke, osnovni sastojak ovog napitka je cimet. Antioksidansi iz njega stabilizuju nivo šećera u krvi i smanjuju potrebu za ugljenim hidratima, ne podstičući preterano lučenje insulina, što je važan faktor uspešnog mršavljenja.

Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga.

Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan možete smanjiti količinu lošeg holesterola, a on vam takođe pomaže kod loše probave, pa utiče na smanjenje triglicerida.

Pripremite vodu s jabukom i cimetom, koja sadrži nula kalorija. Ono što vam treba je: jabuka, jedan štapić cimeta (ili kašičica cimeta u prahu), te oko 1,5 do dve litre prokuvane ili filtrirane vode.

Iseckajte na kriške jabuku, dodajte cimet i prelijte vodom. Pustite neka odstoji sat do dva, pa to pijte tokom dana kad god poželite.

Kombinacija jabuke i cimeta fantastično reguliše metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminišući višak vode iz organizma.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.