Otvorena deseta prodavnica „Zelene pijace”

Dnevnik – 1. novembar 2013. 23:46
Deseta po redu, nova prodavnica „Zelene pijace“ otvorena je juče na Soborskom bulevaru 26. Bez pompe i ceremonija, radnja je od ranog prepodneva bila puna Telepčana.

Zamenica direktora „Zelene pijace“ Anđelka Krstanović tom prilikom predstavila je koncept prodavnica isključivo voća i povrća, prvih takvih u Srbiji.

Od drugih nas razlikuju kvalitet, cene i usluga. Naša specifičnost jeste što voće i povrće otkupljujemo direktno od poljprivrednika, u Đuđrevu nam je otkupni centar, 80 odsto robe je s oranica Srbije, a ono što nemamo, južno voće, to uvozimo. U program smo uvrstili i organsku hranu, med i smrznuto povrće i voće. Vodimo se kvalitetom, kvantitetom i dobrom ponudom. Direktan otkup od poljoprivrednih gazdinastava omogućuje nam da imamo cene niže od pijačnih, a već sada sarađujemo sa oko 180 poljoprivrednih gazdinstava. Novosađani su nas prihvatili, velika je posećenost, to nam čini zadovoljstvo. Planiramo da otvorimo još prodavnica u Novom Sadu i da se širimo dalje – zaljučuje Anđelka Krstanović.

Svake nedelje „Zelena pijaca“ ima dve akcijske prodaje. Do ponedeljka, 4.novembra, traje akcijska prodaja limuna (89,90 dinara za kilogram), brokolija (49,90) i zelene salate (19,90).

„Zelenu pijacu„ posetio je i Arnold fan Vulften Palte profesor agronomije na fakultetu u penziji i član udruženja penzionera PUM iz Holandije.

- Ovo je veoma dobar koncept. Voće i povrće je dobrog kvaliteta, čak i u poređenju s holandskim proizvodima. Dobre su cene i blizu je kupaca. Kod nas se izgubio koncept ovakvih radnji, jer se u Holandiji ljudi snabdevaju skoro isključivo u supermarketima, gde voće i povrće često nisu dobrog kvaliteta – kazao je savetnik iz Holandije.

I dok je nova prodavnica preplavljena kupcima, pitali smo jednu sugrađanku kako je zadovoljna ponuđenim.

- Pa vidite, otvorilo se u mom komšiluku, u mojoj zgradi – savršeno. Sviđa mi se što ima raznolike robe, široka je ponuda i niske su cene. Ipak, najviše mi je upalo u oko to što je visok kvalitet ponuđenog. Pijaca je sada prošlost – kaže Anđelka Vujić. N. H.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.