Sajam omladinskog turizma uvertira i zagrevanje za „Egzit“

Dnevnik – 5. juli 2013. 20:37
Karnevalskim defileom Škole sambe „Sambansa„ u ponedeljak će na Trgu slobode u 19 časova početi drugi po redu Sajam omladinskog turizma „Youth Fair„. Kao zajednički projekat Turističke organizacije Novog Sada i Egzit tima,

ove godine sajam predstavlja svojevrsno zagrevanje za Egzit festival, koji počinje u sredu, 10. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Tokom dvodnevnog sajma, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti nastupiće brojni domaći i strani muzičari, predstaviće se najznačajniji festivali i otkrivene i neotkrivene turističke destinacije Balkana, ali i umetnici starih zanata i proizvođači organske hrane.

- Ove godine, kao i prošle, na Sajmu će se zajednički predstaviti najbolje iz turističke ponude regiona. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa destinacijama omladinskog turizma i industrije zabave. Predstaviće se veliki festivali poput Egzita, Guče, Nišvila i Bir festa, kao i brojne druge organizacije koje se bave ekstremnim sportovima na Fruškoj gori, Dunavu, Tari. Turističke agencije prezentovaće ne samo letnji već i program za zimsku sezonu - rekla je na jučerašnjoj konferenciji za medije portparolka Turističke organizacije Novi Sad, Tihana Putin.

Egzit festival pobrinuo se za bogat i žanrovski raznovrstan muzički program na glavnoj bini na Trgu slobode pod krilaticom „Get EGZITed”, a bina u Katoličkoj porti „Rege end latino zona” ugostiće izvođače rege i latino muzike i ujedno promovisati Latino binu Egzit festivala. Portparolka Egzit festivala Jelena Galetin istakla je da će Egzit podržati yez festival „Ništvil”.

- Na Sajmu omladinskog turizma publici će se predstaviti sastav „Krembu” sa Nišvila, u ponedeljak na Trgu slobode, a na Egzitu će zasvirati niški ska pank bend „Proces” - objasnila je Galetin.

Promocija i predstavljanje na izlagačkim štandovima na Trgu slobode traje od 18 časova do ponoći, oba sajamska dana. Ulaz na Sajam i koncerte je besplatan.

„Partibrejkersi” i „Lav hantersi” na Trgu slobode

Program na glavnoj bini na Trgu slobode u ponedeljak će početi nakon defilea „Sambanse„. Između ostalih, nastupiće ska pank bend „Mamurluk„ u 21 čas, „Zbogom Brus Li„ u 22.30 časova, a u 23.15 časova nastupiće Neno Belan uz bend „Fuimens„. Na „Rege end latino zoni„ u Katoličkoj porti program počinje u 20 časova, a publika će đuskati uz muziku „Ajri revolušn saunda”, Mak Flosa i Ane Perišić. Kultni domaći rok bend „Partibrejkers” nastupiće drugog dana sajma, u utorak, u 23 časa na bini na Trgu slobode, a pre njih zasviraće novosadski bend „Lav hanters”, u 22.15 časova. U „Rege end latino zoni” nastupiće britanski rege muzičar Venti Vadada u 21.45 časova.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.