Uskršnji aranžmani prodati

Dnevnik – 4. april 2014. 22:02
Gotovo svi turistički aražmani su prodati za Uskrs, koji ove godine praznuju istog datuma, 20. aprila, vernici i pravoslavne i rimokatoličke crkve. U turističkim agencijama u gradu kažu da se aražmani dobro prodaju, to jest da se kriza ne oseća previše u odnosu na lane.

– Svi aražmani su ili prodati, ili je ostalo još malo mesta – zaključak je posle poziva više turističkih agencija u gradu.

Samo u jednoj od njih, “Kompasu”, opovrgli su tvrdnje svojih kolega, turističkih radnika rekavši da je kriza velika i da dobro ide prodaja samo letovanja koja se odavno traže pre svega zbog toga što rana kupovina aranžmana za leto za sobom povlači i nešto niže cene.

- Sve ostalo je slabo, Beograd je mesto gde se aražmani za Uskrs i 1. maj prodaju masovno - tvrde u novosadskoj ekspozituri “Kompasa”.

U “Grand tursu” nude za Uskrs uobičajene ture obilaska evropskih prestonica Beč, Budimpešta, Prag, Pariz... u proseku sa tri noćenja.

- Možda vam zvuči neverovatno, ali aražmani koje smo osmislili za Uskrs, koji ove godine svi hrišćani slave u isti dan, dobro se prodaju. Slobodno možemo da kažemo da se možda neke destinacije i više traže nego lane. Svaka roba ima svog kupca - drže se proverenog mota svakog dobrog trgovca ove vrste usluga, u agenciji čiji se aražmani, u zavisnosti od destincije, hotela i broja noćenja kreću od 75 evra do 205 evra.

Turistička agencija “Maestral” u ponudi ima takođe evropske metropole. Zaključili su, kako su nam rekli, da prodaja ide solidno, verovatno zbog cena, jer se aražmani kreću tek malo više od stotinu evra.

- Imamo u ponudi Pariz, autobusom, sa tranzitnim noćenjem u odlasku u Italiji i na povratku u Sloveniji, po ceni od blizu 280 evra - rekli su u” “Maestralu”.

Ponuda agencije “Avenija” razlikuje je od ostalih putovanja, jer za Uskrs vodi turiste na grčko ostrva Krf, gde između ostalog nudi i onaj verski deo praznovanja Hristovog vaskrsenja. Tri polupansiona s prevozom koštaju 199 evra, i kako kažu u ovoj turističkoj agenciji; ostalo je još jako malo mesta.

Još jedna agencija u gradu “Antić turs” nudi Uskrs u Grčkoj, i to u Solunu i na Halkidikiju, šest dana za 75 evra. Mesta ima još samo u dve sobe, zadovoljni su u ovoj agenciji.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.