DSS: Devetogodišnjica politike kojom se saučestvuje u dezintegraciji Srbije

Beta – 17. februar 2017. 12:05

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je da danas nije samo devet godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, već i devet godina vodjenja politike srpskih vlasti kojom se saučestvuje u uspostavljanju nezavisne države Kosovo.

"Danas, devet godina posle samoproglašenja nezavisnosti Kosova, na Kosovu i Metohiji više nema najvažnijih srpskih institucija, a u Biselu se po diktatu Evropske unije i Vašingtona zaključuju neustavni sporazumi čijim sprovodjenjem se zaokružuje njegova državnost", saopštila je DSS.

Ta stranka je ocenila da je politikom Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, po kojoj Evropska unija nema alternativu, Srbija pristala da se odrekne dela sopstvenog naroda i teritorije.

"Godišnjicu samoproglašenja nezavisnosti predsednik Kosova, predsednik vlade Kosova i šef kancelarije EU obeležili su polaganjem kamena temeljca carinskog prelaza Merdare. To je samo jedna od posledica Sporazuma o integrisanom upravljanju granicama koji su predstavnici Srbije potpisali u Briselu. Zato bi bilo sasvim prirodno da je uz Hašima Tačija i Ise Mustafe i aktuelni predsednik Vlade Srbije, kao i svi predsednici srpskih Vlada nakon 2008. godine, ubace lopatu betona u temelj carinskog prelaza kojim se učvršćuje instaliranje druge albanske države na tlu Srbije", navodi DSS.

Kosovo je 17. februara 2008. proglasilo nezavisnost koju Srbije ne priznaje.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.