SNS: Zašto DS nije obezbedio izvoz Fijata u Rusiju

Beta – 17. juli 2017. 14:25

Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je danas Demokratsku stranku (DS) da objasni gradjanima zašto nije "ostavila za sobom" ugovor s Fijatom i zašto nije obezbedila izvoz automobila iz Kragujevca u Rusiju.

SNS je u saopštenju ocenio da su funkcioneri DS-a "poslednji koji bi mogli da diskutuju na temu radnika i radničkih prava osim ako neće da objasne onim pola miliona radnika i njihovim porodicama, koje su izbacili na ulicu sprovodeći pljačkaške privatizacije, koliko je ko od njih novca od rasprodaje državne imovine stavio na svoj privatni bankovni račun".

"Ostaće zabeleženo u srpskoj istoriji da je DS najbahatija, najneodgovornija i najsramnija vlast ikada, koja je jedino bila sposobna da napravi tajkunsko-kriminalno-političku hobotnicu koja je udavila Srbiju i dovela je do bankrota. Sve što su funkcioneri DS-a dotakli, ili su opljačkali, ili su napravili probleme gde god su se pojavili, od uslova pri sklapanju brojnih ugovora, pa do svih mera koje su sprovodili", navodi se u saopštenju.
DS je ranije danas povodom višedevnog štrajka u Fijatu u Kragujevcu saopštila da ako ta kompanije ode iz Srbije, za to neće biti krivi radnici koji traže povećanje plata, već će biti kriva vlast jer nije ispunila obećanja u vezi sa izvozom modela "500L" u Rusiju.

"Radnici su samo kolateralna šteta nesposobnosti Vlade da ispuni svoja nagomilana obećanja i današnje ogoljeno svaljivanje krivice na radnike za sve probleme jeste očajnički pokušaj traženja krivca", navodi se u saopštenju i dodaje da se zbog lažnih obećanja "vlast Aleksandra Vučića pokazala kao neozbiljan, nekompetentan i nepouzdan partner".


Komentari


Autor
(anoniman)
17. juli 2017. 15:40
Pa gospodo iz SNS-a sta ste Vi uradili za 5 godina Vase vladavine.

Stalno ste pobecavali da cete obezbediti izvoz fijata u Rusiji i samo sto nije, kad ono nista od Vasih obecanja (kao i mnogih drugih).

Uvek Vam je neko drugi kriv za ono sto ste dosada trebali da ispravite a trebali ste.

Samo ste nastavljaci necije ranije pogubne politike a obecavaki ste da cete sve ispraviti i sta bi nista.

Obecavate da cete spreciti prodaju zelje strancima i sta ste uradili nista.

Sta bi sa avionima i tenkovima i dr iz "poklona'Rusije?

Nista,a tek sada posle posete Vaseg sefa Americi-najverovatnije nista.

DS je u istioriji i nije vise na vlasti.Na vlasti ste Vi i ponasajte se odgovorno i odgovarajte za ukupno stanje u drzavi po svim segmentima.

Ali posle Vasih saopstenja (gde ste rekorderi) i nerealizovanih obecanja pre,u toku izbora mozese konstatovati"mrka kapa ili sarena laza.

Proverite sta i kako rade Vasi nekompeteni kadrovi u pojedinim oblastima.Autor
(anoniman)
18. juli 2017. 16:25
Gospodo iz SNS-a. Ostavite se filosofije "ovi pre nas ...". Vi ste na vlasti evo, pet i vise godina i, osim enormnog rasta SPOLJNOG DUGA, SIROMASTVA, POLICIJSKIH I PARA POLICIJSKIH jedinica i SNS botova i zaposlenih po javnim preedduzecima, nista drugo nije zabelezilo rast.

FKA-u niko ne brani da izvozi automobile u Rusiju i nemojte da izvrcete nesto sto nije za izvrtanje! Da bi FKA izvezao automobile u rusiju mora da tamo obezbedi sertifiakte kvaliteta, rezervne delove za 10 godina, servisnu sluzbu i prodajnu mrezu. A, ako Vi i DS imate na umu izvoz automobila proizvedenih u Kragujevcu ali po osnovu Trgovinskog sporazuma sa Ruskom Federacijom (bez carine) onda FKA mora da obezbedi i "Sertifikat o poreklu" koji ce da potvrdi da je automobil proizveden u Srbiji i da je u njega ugradjeno minimum 51% delova proizvedenih u Srbiji. Po svoj prilici da FKA ili nije ozbiljno zainteresovan za trziste Ruske Federacije ili ne moze da ispuni uslove. U svakom slucaju, Vlada Republike Srbije koja u Upravni odbor FKA delegira (i placa - enormno) odredjeni broj clanova, zna pravu istinu (koju ne saopstava).Autor
(anoniman)
19. juli 2017. 09:16
Kad se predstavljate kao SNS onda navedite koji orga istog (posto Vas ima vise) a ovako sve mirise da su u pitanju botovi istih (debelo placeni)kao dezurni pisci.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.