Stefanović: Sednica Skupštine o izboru nove Vlade naredne nedelje

Beta – 17. juni 2017. 11:35

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se sednica Skupštine Srbije na kojoj bi nova premijerka Ana Brnabić trebalo da iznese svoj ekspoze, očekuje naredne nedelje.

"Predsednica Skupštine će zakazati sednicu, ja očekujem, naredne nedelje, ne znam tačno koji dan", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Upitan da li očekuje da će ostati ministar Stefanović je rekao: "Ako me predlože, niti sam rodjen u fotelji, niti ću u njoj umreti".

On je dodao da apsolutno podržava odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da za mandat za sastav nove Vlade Srbije poveri dosadašnjoj ministarki državne uprave i lokne samouprave Ani Brnabić.

"Verujem da je ova odluka dobra za Srbiju, da je dobro odmerio i razmislio... Podržimo tu odluku, ja sam uveren da će Ana Brnabić, a ja sam je upoznao, nije joj teško ništa, nije joj problem da dodje da radi i nedeljom. Zna koliko je važno da se završi ceo ekonomski proces i koliko su važni pregovori sa Medjunarodnim monetarnim fondom. Ana razume da ova Vlada nastavlja sa onim što je počela pethodna", rekao je Stefanović.

Upitan da prokomentariše negodovanje dela vladajuće koalicije zbog takve Vučićeve odluke, on je rekao da "ne razume takvu vrstu lažne polarizacije".

"Ne svidja mi se kad neki ljudi zaboravljaju iz Srpske napredne stranke - mi smo ovlastili Aleksandra Vučića da predloži Anu Brnabić. To je i naša odluka. Vidim da nekima se čini da tor nije baš najpopularnije, izgubiće neki poen, ajde da javno šalju jede poruke, tajno druge... Ne. To je naša odluka", rekao je Stefanović.

Komentari


Autor
(anoniman)
17. juni 2017. 11:50
Otkada to Ministar policije ( pa makar On bio i Dr.0 objavljuje i izjasnjava se kad ce biti Skupstina?

Ovde je i funkcija i mesto kao i nacin sbve pobrkano.

Svi hoce da budu sve i da se sto vise udvore ( svevisnjem") pa tu odmah i preteruju i odmah etiketiraju one koje misle drugacije.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.