SVM: Podrška predsedničkoj kandidaturi Vučića

Dnevnik – 17. februar 2017. 21:25
Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je, imajući u vidu interese mađarske zajednice u Vojvodini, odlučilo da podrži Aleksandra Vučića, kandidata vladajuće koalicije

za predsedničke izbore u Srbiji, saopštila je juče ta stranka. „Odnosi srpske unutrašnje politike, trenutna osetljiva društvena situacija, zatim proces pristupanja Evropskoj uniji, koji ima brojne poteškoće i suočava se s opštom krizom vrednosti, zahtevaju da svi političari prvenstveno i pre svega moraju imati na umu da su najvažniji sigurnost građana, zajednica i stabilnost države”, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, Predsedništvo SVM-a je razmotrilo nastalu aktuelnu političku situaciju u vezi s predsedničkim izborima, uzimajući u obzir i dogovor koji je postignut početkom ovog meseca na sastanku s predsednicima Demokratskog saveza vojvođanskih Mađara i Stranke mađarskog jedinstva.
Predsedništvo SVM-a je jednoglasno donelo odluku da će podržati predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića jer u njemu vidi osobu koja je posvećena procesu pristupanja EU i političara koji gradi dobre srpsko-mađarske bilateralne odnose i podržava prosperitet mađarske zajednice, kao kandidata Srpske napredne stranke, ističe se u saopštenju.

„A SNS, koja je u prethodnom periodu bio na vlasti i imao najveću podršku građana, ispoštovao je koalicioni ugovor sklopljen sa SVM-om, a time i interese mađarske zajednice”, napominje SVM.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.