Vučić: Ne bojim se pretnji i ne treba mi zaštita

Beta – 1. septembar 2017. 11:05

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se ne boji pretnji koje su izrečene na njegov račun i da mu nije potrebna ni zaštita.

"Ti koji prete ubistvima i uriniranjem po grobu pa se onda prave gde smo to (rekli), pa kad smo (rekli)... Da je to neko rekao za nekog od njih,  Tužilaštvo bi do sada pola države pohapsilo, ali kada sam u pitanju ja - to je izgleda dozvoljeno, prirodno i normalno. Neću da vršim nikakav pritisak. Ko Boga ih molim samo nemojte mene da štitite", rekao je on novinarima u Majdanpeku.

Glumac Sergej Trifunović, reagujuću što niko neće odgovarati za smrt dečaka Alekse Jankovića koji se ubio zbog vršnjačkog nasilja, pre više od mesec dana na Tviteru je napisao: "O kom, bre, ti BDP-u pričaš. O kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove". Poslednja rečenica tvita je, kako je objasnio Trifunović, parafraza naslova romana "Pljuvaću po vašim grobovima" francuskog pisca Borisa Vijana.

Posle incidenta u kome je pre nekoliko dana gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a uputio niz pretnji i uvreda stranačkom kolegi, SNS se oglasila saopštenjem u kome je kritikovala Trifunovića i Sašu Jankovića zbog tvitova i optužila ih da žele da ubiju Aleksandra Vučića.

Vučić je upitao zašto su hapšeni i privodjeni neki za desetostruko manje pretnje.

"Zato što ovo izgovara neko ko je veoma važan ili neko koga se plašite, zvao se on Trifunović, Janković, Brkić... Meni ne treba ništa. Da li je neko minoran ili ne, za svakog ima zakon. Što se mene tiče, nemoj da ga primenjuju, neka ih zaštite, neka govore šta god hoće i rade šta hoće. Nisam se nimalo uplašio", kazao je on i dodao da svako treba da se plaši svoje savesti.

Vučić je zamerio što televizija N1 nije o tome izveštavala i dodao da bi "na sva zvona objavili" da je on to rekao.

"Ovako ste to sakrili jer je normalno da se urinira po grobu još živog čoveka. Još sam živ. Mrdam, kao što vidite. Ne baš preterano uspešno, ali još mrdam", naveo je Vučić.

On je rekao da od Osme sednice (CK Saveza komunista Srbije 1987) u Srbiji niko nije izgovorio "ovakve gadosti" na nečiji račun.

"Nikada niko od Osme sednice u Srbiji a da je važan politički akter takve gadosti nije izgovorio kao što su poslednjih dana izgovarane o meni. I svi ćutite i sakrivate to", kazao je on i izrazio zahvalnost nekim televizijama što su "ogolile njihovu nepristojnost".

Vučić je rekao "da njima (koji prete) ne želi ništa loše", ali da želi Srbiji da takvi ne pobedjuju na izborima.
 
On je rekao i da mu nije potrebna ni zaštita "ni ovakvih momaka (koji ga čuvaju)" i citirao Vinstona Čerčila koji je napisao: "Živi kroz opasnost, prati sve što se dešava i ne plaši se nikoga i biće sve uredu".

Komentari


Autor
(anoniman)
1. septembar 2017. 13:14
Kalimero (samo kukumavci kako su svi protiv njega0 a sa druge strane Supermen ( niceg i nikog se ne boji)

Zar dolikuje Predsedniku da se spusta na ovaj nivo i o svemu komentarise ca ki o nabeznacajnijim stvarima (plate su u nadleznosti Vlade i njenog Predsednika itd)

Kad je bio Premijer nje Predsednik Nikolic otvarao pogone i skole vec je to radio Prdsednik Vlade.Autor
(anoniman)
7. septembar 2017. 10:29
Kad je bio u Srebrenicu videli smo kako je bezao od flasica polupunih vodom. Sve se cipelama trceci lupao u zadnjicu da brze utekne na vrh brda.

Videli smo njegovu hrabrost kada se kod Tacija valjao po podu, kukumavcio i potpisivao sve protiv Srba iz nase juzne pokrajne a usput im je potpisao i protivustavno postavljenje granice..

Sramota sta napravi od Srbije, i zuti su lagali i krali al ovaj je prevrsio svaku mogucu meru u loopovluku i izdaji svih nacionalnih interesa. Sve je sveo na nulu i Srbija je sad zemlja sa najnizim rastom u regionu i sa najmanjim platama. Nije ni cudo sto mladi u sve vecem broju beze od ovakve vuciceve Srbije.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.