Vulin: Nedvosmislena podrška Srbije jedinstvenoj Španiji

Beta – 2. oktobar 2017. 13:20
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u razgovoru da ambasadorom Španije Miguelom Fuertesom Suarezom da Srbija pruža snažnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Španije i da se nada da će se situacija u toj zemlji, posle referenduma o nezavisnosti Katalonije, uskoro smiriti.

Kako je saopšteno iz Ministarsva odbrane, Vulin je iskazao zabrinutost zbog dogadjaja u Kataloniji i dodao da se, nažalost, u Srbiji zna iz iskustva do kakvih posledica takva situacija može da dovede i da upravo zbog toga Srbija pruža podršku Španiji.

"Medjusobna podrška u zaštiti suvereniteta i poštovanju principa medjunarodnog prava, potvrda je iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda", rekao je srpski ministar odbrane i istakao da Srbija smatra da Evropska unija ima obavezu da zaštiti ustavni poredak i suverenitet svojih članica.

Vulin je istakao i da Srbija izuzetno ceni principijelan stav Španije u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Tema razgovora bila je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane, perspektive njenog daljeg razvoja, a ministar Vulin preneo je svom sagovorniku da je Srbija pouzdan i iskren prijatelj Španije i u potpunosti posvećena unapredjenju bilateralne saradnje, u svim sferama od zajedničkog interesa.

"Izrazito prijateljski odnosi dve zemlje, neopterećeni otvorenim pitanjima, predstavljaju kvalitetnu osnovu za razvoj saradnje u oblasti odbrane", rekao je ministar odbrane.

Ambasador Suarez istakao je opredeljenje Španije da sa Srbijom nastavi da neguje i unapredjuje bliske odnose u svim oblastima od obostranog interesa.

On je naglasio da ta zemlja iskreno ceni podršku koju Srbija pruža jedinstvenoj Španiji, i da će svojim ličnim zalaganjem nastojati da doprinese razvoju bilateralnih odnosa dve države.

Komentari


Autor
(anoniman)
2. oktobar 2017. 13:46
Ovaj "tetkin"se bas mesa u sve i gde mu je i gde nije mesto.

Pustite Spance da resavaju asvoje unutrasnje stvar,pa Vi niste sacuvali ni svoju pokrajinu a branite tudju.

Ne treba trcati po svaku cenu ispred rude.

Mudrost je sacekati na osnovu krajnjeg stanja zauzeti stav.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.