Majke Srebrenice: Ne širite zlo; Kitarović: Gledate u proslost, vaša organizacija širi islamski radikaliazm

Vеčernje novosti – 7. septembar 2017. 17:18
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je u reagovanju na pismo Majki Srebrenice, koje su je pozvale da ne širi novo zlo, izjavila da je najlakše imati mišljenje o prošlosti, a da je puno teže imati program koji će ponuditi realan privredni i društveno razvoj, korišćenje fondova EU a, kada je reč o BiH i o njenom uključivanju u članstvo EU i NATO.Grabar Kitarović je to rekla pošto je ranije danas dobila pismo bošnjačkih nvladinih uruženja koje su osudile njene izjave kojima se upozorava na povećanu opasnost od islamskog radikalizma u BiH, a među tim organizacijama su i Majke Srebrenice."Da bi prestale ideološke podele političari, pre svega, treba da utemeljesvoj program na realnosti, životu onakvom kakav je, i prestati se gubiti u prošlosti, jer najlakše je imati mišljenje o prošlosti. Puno je teže imati program koji će ponuditi realan privredi i društveni razvoj, korišćenje EU fondova, te, kad je reč o BiH i o njenom uključivanju u članstvo EU i NATO-a, otvaranju radnih mesta, i u tome tražiti zajedničke tačke, a ne deliti se", rekla je hrvatska predsednica, prenosi Hina. PROČITAJTE JOŠ: Kolinda posvađala političare u BiH PROČITAJTE JOŠ: Srbiju sad tuže i "majke Srebrenice" Grabar-Kitarović je istovremeno obećala da će odgovoriti Majkama Srebrenice na njihovo pismo.Majke Srebrenice su hrvatskoj predsednici poručile da ih pokušaj da se od Bošnjaka, koji su, kako tvrde, najveća žrtva stradanja na ovim prostorima, naprave teroristi, ekstremisti i islamska prijetnja Evropi neodoljivo podseća na razdoblje koje je prethodilo agresiji na BiH, te da je su takve poruke dolazile iz Srbije.

Komentari


Autor
Vojvođanin
7. septembar 2017. 20:36
Ajde više dokle će ove profiterke da palamude istu priču ko papagaji. Ispade više mrtvih nego što je bilo živih pre rata. Kolina je u pravu ,Bošnjaci su rasadnik islamskog radikalizma i terorizma .Neka kaže ko šta hoće ali to se vidi širom sveta.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.