Visoko: Amra Babić prva funkcionerka u Evropi sa hidžabom

Blic – 8. oktobar 2012. 10:19

Amra Babić (43) prva je žena u Evropi koja nosi hidžab, a izabrana je na funkciju u izvršnoj vlasti, jer je se liste Stranke demokratske akcije (SDA) izabrana za načelnicu opštine Visoko u Bosni i Hercegovini.

- Bilo je vrlo važno da vratimo poverenje naroda. SDA je imala snagu da podrži mene kao ženu za načelnicu Visokog. Posebno mi je drago što se na neki način nakon smene mene i mojih kolega, ministara u Vladi Zeničko-dobojskog kantona u junu, mogu slobodno reći, na velika vrata vraćamo u politički život - izjavila je Babić.

Ona je dodala da je svesna svoje specifičnosti zbog marame koju nosi na glavi i pokriva joj kosu, ali i naglasila da će posao načelnice raditi odgovorno i sistematično, u interesu građana opštine Visoko.

- Odlični rezultati SDA na proteklim izborima su poruka da građani u teškim trenucima daju poverenje kandidatima SDA, jer su u nas sigurni - izjavila je Amra Babić.

U BiH su juče održani lokalni izbori i prema prvim nezvaničnim i nepotpunim informacijama SDA je osvojila najviše načelničkih pozicija u Federaciji.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.