Akcioni plan za borbu protiv korupcije za desetak dana

Beta – 29. juli 2013. 14:02

BEOGRAD, 29. jula 2013. (Beta) - Akcioni plan za borbu protiv korupcije u narednih deset dana trebalo bi da bude uvojen u Skupštini Srbije, najavio je u ponedeljak posebni savetnik ministra pravde Radovan Ilić.

"U najskorije vreme očekujemo usvajanje akcionog plana kojim bi se konkretizovala borba protiv korupcije. Prvi je u odnosu na strategiju kasnio čitavih godinu dana, a ova dobija akcioni plan koji će poceti da se primenjuje već od avgusta", kazao je Ilić novinarima u Privrednoj komori Srbije gde je organizovan skup na kojem se raspravljalo o borbi protiv korupcije.

Primenom usvojene Stretegije za borbu protiv korupcije kroz akcioni plan, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović najavio je uspešnu borbu države sa korupcijom.

"Predstojeća temelja rekonstrukcija Vlade treba da omogući sistemsko uspostavljenje borbe protiv korupcije na nivou celog društva i smatram da ćemo u narednom periodu imati žnačajne rezultete, da ćemo se sistemski, temljeno boriti protiv korupcije", kazao je Božović novinarima.

Kao jedan od najvažnijih delova Strategije, Božović je naveo borbu protiv političke korupcije i formiranje "antikorupcijske koalicije" koja bi trebalo da bude jača od svake političke koalicije.

Božović je rekao da će biti formirane posebne jedinice u okviru Kriminalističke policije, sa četiri regionalna centra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Te jedinice će kadrovski, tehnički i materijalno biti ojačajne, a najavio je i povećanje broja ljudi u sektoru Unutrašnje kontrole MUP-a koji bi trebalo da ima 460 zaposlenih.

Sada u Sektoru unutrašnje kontrole radi 90 ljudi.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.