Ambasador Srbije ugovara gostovanje cirkusa pod oznakom "hitno"

Novi magazin – 13. septembar 2017. 08:06

Ambasador Srbije u Budimpešti Rade Drobac ugovarao je gostovanje cirkusa iz Srbije u Mađarskoj, o čemu je svoje Ministarstvo spoljnih poslova obavestio pod oznakom "Hitno", prenosi "Blic" u izdanju od srede.


Prema novodima ovog lista, Drobac je o pozivu koji je stigao od Centralno-evropkse cirkuske asocijacije telegramom obavestio i Ministarsvo kulture i informisanja Srbije. Depeša je poslata 5. septembra.

"U prilogu dostavljamo kopiju pozivnog pisma Centralno-evropske cirkuske asocijacije u kojem se izražava želja da na obelažavanju 250. godišnjice evropkse cirkuske asocijacije učesvuju i predstavnici ovih aktivnosti iz Srbije", navodi se u telegramu.

"Blic" podseća i na još neke "najbizarnije diplomatske telegrame", u kojima, između ostalog, jedan ambasador javlja o uspešnom nastupu estradne zvezde, diplomata iz Maroka se žali na ponašanje ovna kojeg je dobio na poklon, a jedan ambasador traži savet šta da radi s psom kojeg je zatekao u rezidenciji.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.