Besplatni zdravstveni pregledi sportista

Radio-televizija Srbije – 24. maj 2013. 11:15

Zahvaljujući ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji između kikindske lokalne samouprave i Opšte bolnice sportisti će ubuduće moći da besplatno prekontrolišu svoje zdravlje i obave neophodne preglede.

Opština će godišnje za ovu namenu izdvajati tri miliona dinara.

Vladimir Toševski, trener STK "Bas kompjuters", podseća da su klubovi u obavezi da dva puta godišnje urade zdravstvene preglede svojih članova.

"Kad se uzme u obzir broj igrača u našem klubu, a to je njih tridesetak, i kad sve to pomnožite sa cenom preglede, onda je to velika suma. Zato je ovaj ugovor velika stvar za nas", kaže Toševski.

Potpisnici ugovora saglasni su u oceni da je njime data veoma značajna podrška sportistima, ali i zdravstvenoj ustanovi.

Dragana Dukić, članica Opštinskog veća zadužena za sport i omladinu, kaže da im je to baza za sve ostalo, jer, kako dodaje, ništa ne vrede ni sređeni stadioni, ni dobre svlačionice, ako deca nisu zdrava.

Direktor Opšte bolnice u Kikindi Milan Mitrić kaže da je lepo to što troškovi pregleda više neće padati na teret sportista, a dobro je i za bolnicu.

"Naša ustanova će od opštine dobijati sredstva za preglede, koji podrazumevaju pregled kod specijaliste sportske medicine i neophodne laboratorijske obrade", dodaje Mitrić.

U Kikindi postoje brojni sportski klubovi koji se takmiče na svim nivoima, od opštinskih do saveznih. Besplatni zdravstveni pregledi pospešiće redovniju i potpuniju kontrolu zdravlja, a time i postizanje značajnijih sportskih rezultata.

rts.kikinda@rts.rs

+381 230 439-745


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:



Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.