Dačić: Niko nije lud da ide za gubitnikom

Radio-televizija Srbije – 17. februar 2017. 09:27

Potpredsednik Vlade Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da je, iako nema zvanične potvrde o kandidaturi Nikolića, očigledno ta informacija namerno plasirana.

"Nema zvanične potvrde, ali nema ni demantija. Očigledno da je namerno plasirana ta priča i da takva namera postoji, ili barem namera da se izvrši neki pritisak na Vučića", rekao je Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dačić je rekao da su SPS i njegovi koalicioni partneri – Jedinstvena Srbija, Zeleni, Komunistička partija – odmah rekli da kandidat treba da bude onaj čija kandidatura garantuje političku stabilnost i najveće poverenje, a to je nesumnjivo Aleksandar Vučić.

"Nijedna druga kandidatura ne bi bila prihvatljiva, ne bismo mogli kao zajedničku da prihvatimo", istakao je lider socijalista.

Na pitanje da li je njegova ranija izjava da je kandidatura Nikolića "sramotna", Dačić je rekao da nije prejaka:

"Ako ne prihvatate odluku svoje partije, kandidujete se protiv onoga sa kime ste sarađivali i svrstavate se u red onih protiv Vučića – u čemu je razlika u odnosu na Jankovića, Jeremića i ostale? Svako ko se kandiduje protiv Vučića postaje politički protivnik."

Rekao je da je tokom večere upriličene za austrijskog kancelara Kristijana Kerna stigla vest da su u toku pregovori sa Nikolićem. "Eto koliko ima istine o pričama. Ja sam tražio od Vučića da ne odustaje. Nikolić je učvrstio jedinstvo SNS-a i koalicionih partnera, da se ostvare još bolji rezultati", istakao je Dačić.

Smatra da je Vučić razočaran pristupom Nikolića, ali i napominje da u politici ništa ne sme da vas iznenadi. "Mene ovo nije iznenadilo, ali ja sam dugo u politici. U svakom slučaju, ovde nema odustajanja, Nikolić je završio svoju priču sa SNS-om ako hoće da razgovara jezikom ucena", rekao je Dačić.

Kaže da oni koji poznaju Vučića sigurno ne bi sa njim razgovarali kao Tomislav Nikolić i to ga je iznenadilo. "Ovo je klasično nerazumevanje političke realnosti. Nije Srbija 2017. ista kao 2012, pa ni SNS. Ali sigurno, ako je neko vreme prošlo, ne može se vreme vratiti unazad", rekao je Dačić.

Lideri socijalista sada bi, kako kaže, bilo neprihvatljivo da Nikolić bude na bilo kojoj funkciji.


Komentari


Autor
(anoniman)
17. februar 2017. 08:55
Da li je ovaj debeljuca predsednik SPS-a ili portparol Vucica?

Pre bi se reklo da je ovo drugo.

Od vodece partije sa dugom tradicijom istu je sveo na potrcka SNS--a koja postoji svega 5 godina.

Sta je on ucinio za to vreme da ojaca partiju ciji je sef nego se zadovoljava da bude prisipetlja drugome.

Sam sebe hvali kako je dugo u politici a sta je za to vreme korisno uradio sem sto je sebi i nekolicini oko sebe obezbedio privilegije koje ne zasluzuju.

Koji jenjegov program ako ga uopste ima (sem licnog) kad je dosao na granu i nivo na kojem je sada da bude potrcko AV.Autor
Nikola
17. februar 2017. 10:05
Dacic je napravio veliku stetu i Tomi i Vucku, a Bogami pokazace se da je iskopao (zajedno sa Zoranom) preduboka jama iz koje se obadvoje nece nikada izvuci. Da li to Vucic hoce da bude drugi Tadic, da prigrabi obe funkcije? Ako se odmah ne opameti ostace bez obe a pokazace se da Jeremic nije los kandidat !


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.