Dačić: Poštujem Vučićevu odluku i SPS očekuje veće učešće u vlasti u Srbiji

Novi magazin – 15. juni 2017. 21:22

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da poštuje odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude premijerka, kao i da SPS očekuje veće učešće u vlasti u Srbiji.

"Ja sam uvek govorio da nam je cilj veće i značajnije učešće moje partije i partije Jedinstvena Srbije Dragana Markovića u vlasti u Srbiji i perspektiva naše dugoročene saradnje sa SNS i Aleksnadarom Vučićem", rekao je Dačić novinarima u Beogradu posle Junskog susreta menadžera.

On je rekao da SPS očekuje da dobije "neko ministarsko mesto više". "Nije važna moja funkcija, već veći uticaj cele moje partije", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da će SPS glasati za novu Vladu Srbije, kao i da očekuje da novi sastav nastavi s politikom koja je do sada vođena.

"Cilj je politička stabilnost u Srbiji, razvoj i nastavak reformi. Što se mene tiče, moj cilj je bio da nastavim da se bavim spoljnom politikom", rekao je Dačić.

On je Ani Brnabić, kao novoj premijerki, poželo puno uspeha u radu, jer će kako je naveo - to biti i uspeh cele Srbije.

Upitan da li će u novoj vladi biti mesta za potpredsednika SPS Branka Ružića i da li bi on to voleo, Dačić je rekao da još uvek nisu razgovarali o imenima.

Dačić je kazao da bi bilo dobro da Ružić bude u Vladi Srbije i da tek treba da razgovaraju o tome.

"Mi ćemo imati sednicu predsedništva stranke i glavni odbor, gde ćemo razgovarati o mogućim kandidatima za ministra", rekao je Dačić.

Vučić je ranije danas na konferenciji za novinare saopštio da je kandidat za predsednika Vlade Srbije Ana Brnabić. On je rekao i da će SPS imati značajnu ulogu u narednoj Vladi, za koju je kazao da će verovatno imati jedno ili dva ministarstva više. "Imam ogromno poverenje u (predsednika SPS) Ivicu Dačića, kao i u sve ostale koalicione partnere", rekao je Vučić.


Komentari


Autor
(anoniman)
16. juni 2017. 12:56
Izvisi Ti Dacicu,cinjenica je to.

Uvlacis SPS za sicu u vlast i radi svog opstanka.

Ipak Ti se vraca kad si raskinuo koaliciju u Beogradu i neko nije postao gradonacelnik.

Sve se vraca sve se placa.

Dzabe tvoje "navodno "iskustvo u politici (nikad drugo nista nisi radio )dosli neki novi klinci.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.