Hapšenja zbog trgovine ljudima

Radio-televizija Srbije – 9. maj 2013. 19:52

Na području opština Preševo i Vranje uhapšeno je dvadesetak osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i šverc cigareta, a među privedenima ima policajaca i carinika.

Kako saznaje agencija Beta, akciju hapšenja koja je počela jutros izvršili su pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda, uz učešće pogranične policije Srbije i Makedonije.

Osim na području Preševa i Vranja, akcija hapšenja osumnjičenih za trgovinu ljudima i šverc cigareta i druge robe sprovedena je i na području sela Lojane u Makedoniji, koje se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Srbijom, odnosno opštinom Preševo.

Prema ranijem pisanju makedonskih medija, selo Lojane je u proteklih nekoliko godina postalo glavni tranzitni centar za ilegalne migrante koji su odatle čekali da pređu u Srbiju odakle su pokušavali da stignu dalje do zemalja Evropske unije.

Prema podacima Policijske uprave u Vranju, na području te uprave je u toku prošle godine uhvaćeno više od 6.000 ilegalnih migranata iz Avganistana, sa Bliskog istoka i zemalja severne Afrike koji su dolazili iz pravca Makedonije.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.