Janković: Srbija ne sme da bude zemlja u kojoj je moguće nekažnjeno ubijati novinare

Novi magazin – 11. april 2017. 17:42

Vršilac funkcije zaštitnika građana Miloš Janković saopštio je danas, povodom 18 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije, da je i ova godišnjica obeležena osećajem rezigniranosti i revoltom što počinioci "ovog gnusnog zločina" nisu otkriveni i kažnjeni.

"Ne smemo dozvoliti da izmicanje pravdi nalogodavaca, pomagača i izvršilaca ubistava novinara Srbiju pretvara u zemlju u kojoj je moguće nekažnjeno ubijati novinare, a s njima i slobodu medija i kritički duh javnosti", naveo je Janković.

On je dodao da zločini, u čijem rasvetljavanju su nadležni zakazali, ostavljaju duboke posledice u društvu u Srbiji.

Vlasnik "Evropljanina" i "Dnevnog telegrafa", Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine ispred svoje zgrade. Počinioci i dalje nisu otkriveni. A slučaj je trenutno pred Specijalnim sudom u Beogradu.


Komentari


Autor
Mister
11. april 2017. 23:32
Gde je ovaj majmun bio od 1999god.pa ga sada interesuje ko je počinio zločin?Još su gori ovi što ga podržavaju.Autor
vuk
12. april 2017. 09:25
Ko su ovi ljudi sto demonstriraju protiv vecine gradjana Srbije---dobro bi bilo da neke direktno pozove tv u svoje emisije i upitaju ko su i sta hoce/kakvi su studenti, djaci, radnici ili socijalni slucajevi/Autor
Stojko
17. april 2017. 18:20
Jankoviću, nešto nisi bio glasan do sada po tom pitanju ,jesili prespavao zadnjih godina. Dobra plata ,privilegije ,sad je toga ponestalo pa hajde da se setim nečega što narod tišti,.jel. more nosi se ....... u istoriju. Nikad nisam bio za to da predsednik , POGOTOVU PREMIJER bude glumac ( kao sad i dosad ),tu funkciju treba da obavlja neko iz privrede ,neko ko je privrednik sa iskustvom ,ali nikako u javnim preduzećima ,ONI SU PARAZITI ,TO TREBA DA BUDE OSOBA IZ PRIVATNOG SEKTORA ,SA ZNANJEM I OBRAZOVANJEM I ISKLJUČIVO SA VIŠEDECENIJSKIM ISKUSTVOM.Autor
(anoniman)
17. april 2017. 18:39
Stojko,

nije u pitanju Jankovic na koga mislite.

U pitanju je drugi Jankovic po imenu Milos a onaj drugi na koga ciljate je sasa.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.