Karavan „Keš za treš" i u Šapcu

Radio-televizija Srbije – 8. maj 2013. 08:09

Živko Ranković popravlja televizore više od trideset godina. Ne pamti na koliko je ekrana vratio sliku, ali dobra zna da je u servisu ostalo bar stotinak aparata po koje mušterije nikad nisu došle.

Taj problem je sve veći i sa njim se suočavaju i njegove kolege, naglašava Ranković: "U mojoj garaži trenutno je pedesetak televizora. Ako se bace, zagađuje se sredina i gubi se mnogo materijalnih sredstava sa njima. Sada će doći neko da ih otkupi."

Ne samo te televizore nego i sve druge električne i elektronske aparate koje ne koriste, Šapčani mogu dati na recikliranje i zato još dobiti i novac.

Karavan Set reciklaže otkupljivaće uređaje u krugu od 170 kilometara od Beograda. Za stare frižidere i zamrzivače nadoknada je oko 1.000, za veš mašine oko 600, za šporete 400 dinara, a otkupljuju se i svi mali kućni aparati i kompjuteri.

Građani Šapca, kao i ostali, mogu da pozovu besplatnu telefonsku liniju Set reciklaže 0800/250 000, da ostave svoje podatke, adresu i količinu uređaja koje žele da predaju na reciklažu, nakon čega će ih pozvati i najaviti dolazak ekipe koja će preuzeti stare uređaje i dati im novac.

Evropski prosek je 4,5 kilograma sakupljenih starih uređaja po stanovniku. U Srbiji smo stigli tek do 500 grama.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.