Pet klanova u ratu za tržište narkotika

Tanjug – 30. juli 2012. 07:25

BEOGRAD - Za prevlast u kriminalnim krugovima u Beogradu bori se pet klanova, a glavni posao im je trgovina drogom, piše "Blic" i dodaje da Beograđani, pored organizovanih grupa, najviše mogu da strepe od narkomana koji da bi došli do novca ne prezaju od pljački.

List prenosi izjavu Darka Senića, načelnika kriminalističke policije Beograda, koji naglašava da su klanovi desetkovani ovogodišnjim akcijama pripadnika MUP-a i čestim hapšenjima članova tih gangova.

Ipak, prvi čovek kriminalističke policije zadovoljan je šestomesečnim izveštajem: smanjen broj krađa automobila, sve je manje maloletničke delinkvencije, dok je od 10 ubistava devet rasvetljeno.
"Ali povećan je broj razbojništava, krađa i iznuda. I sve je veći broj krivičnih dela počinjenih u blizini škola", navodi Senić.

Trenutni prioritet kriminalističke policije je rasvetljavanje eksplozija u kojima su stradali Boško Raičević 22. juna na Dorćolu i dve nedelje kasnije Radojica Joksović, rođak zaštićenog svedoka u postupku protiv narko-bosa Darka Šarića, piše "Blic".
"Na rasvetljavanju ova dva zločina angažovani su svi naši kapaciteti. Paralelno, radi se i na razoktrivanju organizovanog kriminala, terorizma, prodaje droge, kao i problema koji direktno pogađaju građane, a to su provale u kuće i krađe vozila", kaže načelnik kriminalističke službe Beograda.

On dodaje da su u Beogradu najzastupljenija krivična dela protiv imovine, koja čine čak 75 odsto problematike opšteg kriminala.
"Povećan je broj razbojništava, ali je zadrzan trend smanjenja razbojništava u objektima u kojima je u opticaju veća suma gotovog novca. U odnosu na 2011. manje je napada u poštama, pumpama, menjačnicama, kladionicama, ali je povećan broj napada u apotekama, kao što je izvršeno više razbojništava u kućama i stanovima", kaže Senić.

Glavni problem sa kojim se beogradska policija suočava i dalje je narkomanija - uzročnik 60 odsto kriminala, jer su narkomani najčešći izvršioci krivičnih dela, napominje "Blic".


Komentari


Autor
dobrivoje
30. juli 2012. 09:02
Lezilebovici, komunisticki - hoce leba bez motike, narko-odpad.Autor
dobrivoje
30. juli 2012. 09:04
Samo Beograd - zlo Srbije - narko bosovi, lenstine smrdljive.Autor
Tomica Pantinac
30. juli 2012. 09:33
Isti ljudi koji su stvorili tržište narkotika, organizovali ulicu da ih opslužuje bili su iz krugova policije. Ti isti bosovi sada će se navodno obračunati sa narko kartelima Srbije. Vodiće borbu sami sa sobom i međusobom. Pazi da neće! Samo generalna promena u Bg. policiji može dati neke efekte.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.