Požari između tivatske i kotorske opštine

Radio-televizija Srbije – 17. juli 2017. 08:04

Stanje na požarištu prema Bigovi je relativno stabilno, prenose podgoričke Vijesti.

Prema rečima komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor, Maksima Mandića, vatrogasci su odbranili od vatre put prema Bigovi i najbliže kuće u tom naselju, u koje su se u međuvremenu vratili i ranije evakuisani stanovnici i turisti.

Na terenu su vatrogasci iz Kotora i njihove kolege iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Perast", a pomažu im meštani i brojni privatnici sa auto-cisternama.

Mandić je kazao da situacija na požarištu zavisi od toga kako će se tokom noći razvijati vetar, a vatrogasci će pokušati da makar deo svojih snaga na smenu odmore, jer su ljudi neprekidno na terenu više od 24 sata i veoma su iscrpljeni.

Pripadnici Službe zaštite spašavanja Bara, Budve i Ulcinja, uspeli su oko 20.30 da stave pod kontrolu veliki požar koji se od 17.30 rasplamsao na Golom brdu. Vatra je opustošila borovu šumu. Sa požarom se i dalje bori preko 20 vozila i 50 vatrogasaca.  


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.