Prvo odluka Ustavnog suda pa referendum

Beta – 30. april 2013. 15:03

BEOGRAD, 30. aprila 2013. (Beta) - Predstavnici Srba sa severa Kosova rekli su u utorak celnicima Vlade Srbije da u ovom trenutku referendum o sporazumu sa Prištinom nije najbolja opcija, a da bi prioritet trebalo dati odluci Ustavnog suda o tom dokumentu.

Nakon višečasovnih razgovora u zgradi Vlade Srbije predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović rekao je da je briselski sporazum neprihvatljiv, jer ugrožava vitalne interese Srba, a da je plan za sprovodjenje još gori jer u potpunosti "urušava sve i jer je očigledno da iza toga ne stoji dobra namera".

"Prioritet bi trebalo dati odluci Ustavnog suda i da taj sud donese odluku o ustavnosti i zakonitosti briselskog sporazuma, a da posle toga bude doneta eventualno nova odluka o eventualnom referendumu", rekao je on.

Ivanović je dodao da su svi predstavnici Srba sa severa Kosova u razgovoru sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem izneli jedinstvene stavove o svim temama.

"Nije bilo nikakvih razlika i naši stavovi su potpuno jednoglasni", rekao je predsednik SNV.

Na pitanje šta su Srbima sa Kosova rekli premijer i potpredsednik vlade, Ivanović je odgovorio da su razgovori protekli u konstruktivnom tonu.

Ivanović je dodao da mu je žao što predstavnici Srba koji žive južno od Ibra nisu bili na ovom sastanku.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.