Sindikat "Fijata" isplatio jednokratnu novčanu pomoć prvoj grupi radnika

Radio-televizija Srbije – 15. septembar 2017. 17:53

Pomoć je dobilo 1.268 radnika koji su učestvovali u štrajku, i to po 1.000 dinara za svaki radni dan kada su protestovali.

Isplata će se nastaviti narednog ponedeljka.

Predsednik samostalnog sindikata FCA Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je novac isplaćen prvoj grupi koja se prijavila do 3. septembra i pružila dokaze o broju dana koje je svaki radnik proveo u štrajku.

"Novac potiče iz štrajkačkog fonda našeg sindikata u fabrici, a to je novac sindikata međunarodnih organizacija, institucija, privatnika i svih drugih koji su nam pomogli", rekao je Marković.

Dodao je da nijedan dinar u fond nije uplatila kompanija FCA, niti državni organi ili lokalna samouprava.

"To je za kritku jer smo verovali da ćemo prikupiti i više novca za naš fond kako bi mogli da isplatimo i veću sumu od 1.000 dinara za svaki da štrajk", rekao je Marković.

Nije naveo koliko će ukupno novca biti isplaćeno radnicima FCA u Kragujevcu tokom štrajka koji je trajao 16 radnih dana i objasnio da ima i radnika koji su štrajkovali i kraće.

Marković je potvrdio da će prema sporazumu kompanije FCA i Vlade Srbije radnici u fabrici u Kragujevcu će primiti 28. septembra povećanje zarade za 3,19 odsto, pa će osnovica za zarade biti 39.713 umesto dosadašnjih 38.500 dinara.

Prema tom sporazumu naredno povećanje od 6,35 odsto biće sa januarskom zaradom koju će zaposleni da prime u februaru.


Komentari


Autor
(anoniman)
16. septembar 2017. 09:41
Ovi jaci u objasnjenju od barona Minhauzena.

Lako je proveriti jeli novac postojao ranije i odakle novac i ko i kada ga je dao (samo ako se hoce).

Sigurno je da ga FIAT nije dao neg je iz "nasih"izvora

Jeli taj SS imao pare ranije i kako odjednom prihvatise?


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.