Vlada preporučila da 14. januar bude neradan dan

Politika – 31. decembar 2012. 12:40

BEOGRAD - Vlada Srbije preporučila je državnim i drugim organima i organizacijama, kao i privrednim društvima da 14. januar bude neradan dan zbog proslave Srpske Nove godine.

U zaključku Vlade Srbije, koji je objavljen u najnovijem „Službenom glasniku”, navedeno je da državni i drugi organi i organizacije i privredni subjekti 14. januara treba da omoguće zaposlenima da odsustvuju sa rada pod uslovom i na način kojim je uređeno odsustvovanje u dane državnih i verskih praznika, koji se u Srbiji praznuju kao neradni dani.


Komentari


Autor
(anoniman)
31. decembar 2012. 15:18
Srbija ne ide ka Evropi vec ide ka srednjem veku, ne postuje svoj ustav koji kaze da je drzva njenih gradjani, vec novopecini politicari-drzavnici velikim koramo idu ka pretvaranje Srbije u drzavi po pricima italijanskog skolastičkog filozofa sv. Toma Akvinski [Thomas Aquinas 1225. - 1274].

Zasto mi se onemogucuje da upravu 14 januara 2013 hocu da dobijem izvod iz MKR i KD, da predam preporucni pismo u poosti, podnesak u sudu ...? To je moje ustavno pravo, to ne moze niko da mi skrati odnosno ne bi trebalo da to urade.Autor
Ceda
31. decembar 2012. 15:30
Gore ti lepo pise da je u drzavi Srbiji 14. januar praznik, ako si nepismen, nadji ko ce ti procitati...Autor
arkadije
31. decembar 2012. 23:36
14. januara nije Srpska nova godina! Vec pravoslavna. Ako je srpska, to neki novi praznik tajkuna.

U Rusiji i Bugarskoj ima oko 25 miliona pravoslavaca. I ne slave rusku ili bugarsku novu godinu!Autor
Dragan Obradović
1. januar 2013. 00:55
Slažem se sa Arkadijem.

To je PRAVOSLAVNA nova godina.

A i moja Krsna slava Sv. VASILIJE VELIKIAutor
(anoniman)
1. januar 2013. 01:35
14 januara je nova godina po starom, julijanskom kalendaru, i nista vise od toga...Autor
Unregistered
1. januar 2013. 02:19
Moj komentar

U Srbiji ima na desetine hiljada kineza i uoci njihove nove godine rade skraceno,a sutradan na njihovu novu godinu ne rade.

Zamislite kinezi koji su dosli iz drzave koja je komunisticka slave svoju novu godinu sirom sveta bilo gde da se nalaze, a mi imamo i sada pojavu da se i na ovom sajtu nekome ne svidja sto se 14 januara nece raditi, a niko se ne pita kako to i zasto da pored toliko drzavnih praznika u Srbiji, ovaj dan do sada zvanicno nije uvrsten u drzavne praznike, vec je Vlada morala da donese zakljucak i preporuku i to objavi u sluzbenom glasniku, umesto da sasvim normalno Srbija slavi ovaj dan kao svoju Novu godinu, a to da li rusi ili bugari slave ili ne slave to je njihov problem, a koliko znam bugarska pravoslavna crkva je prihvatila novi kalendar, kao i rumunska i grcka, tako da ovo nije nova godina svih pravoslavaca,a posto je Srpska pravoslavna crkva zadrzala stari julijanski kalendar, normalno je da je srbi dozivljavaju i proslavljaju kao svoju Novu godinu.Autor
Unregistered
1. januar 2013. 02:21
Bilo bi lepo da u 21 veku konacno srbi u Srbiji mogu slaviti svoje praznike i obicaje, a ko je pravi srbin, on ce svoj Bozic, svoj Vaskrs, svoju Novu godinu i svoju krsnu slavu slaviti bilo gde da se nalazi na planeti, a oni kojima su puna usta srpstva i borbe za srbe i Srbiju, a smeta im sve sto je srpsko, neka ostave srbe da slave svoje praznike.

Secam se vremena kada je u Srbiji zabranjivano da se ide u crkvu, da se slavi Bozic i Srpska Nova godina, na srecu dosla su druga lepsa vremena za srbe.Autor
Božo Pendrek
1. januar 2013. 02:37
Eto popovi pustili špijune u forumu da vide kako narod reaguje na ovo ćudo,i kako je ovo pošlo ovi popovi sa lopatama i obraz,dveri,1389,naši oni već i imaju već svoju vojsku i onda na pogodan trenutak,PREVRAT,i odoše pod giljotinu snage mraka i Toma i Koferće,i Palma,Drećun i svi.E onda u parlamentu će biti Vladika Artemije i drugi sa dugim crnim haljinama i po 12 sati dnevno imaju da lopataju sve lopuže i narkomane i pripovedaju sve svece i one koji su poginuli u ratovima i ove nove koje već dolaze i idemo sa tenkovima u EU,e onda će videti šta je nebeska Srbija i cela Evropa ima da se zove Vizantinsko carstvo a glavni grad Kruševac ili Paraćin.


Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.