Vučić sa potpredsednikom Pensom u Beloj kući

Radio-televizija Srbije – 17. juli 2017. 23:00

Sastanak Vučića i Pensa spada u red najvažnijih za Srbiju i dolazi samo mesec i po dana od kako je Vučić preuzeo dužnost šefa države. 

Ranije danas, predsednik Vučić je imao sastanak sa predstavnicima američkih kompanija, poput "Ciska", "Dženeral elektrika", "Koka kole", tokom kog ih je informisao o ekonomskim reformama koje je Srbija preduzela u poslednje dve godine, i poboljšanju poslovne klime za strane investitore.

Takođe, predsednik se sastao i sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem, a prisustvovao je i radnom ručku sa kopredsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa kongresmenom Tedom Poom i kongresmenom Emanuelom Kliverom.

Razgovori u Kongresu protekli su u ohrabrujućoj atmosferi, sudeći po komentarima američkih senatora posle sastanka.

Senator Kristofer Marfi iz Konektikata, demokrata, rekao je da u Senatu postoje neslaganja demokrata i republikanaca oko mnogih pitanja, ali ne postoji neslaganje oko želje za snažnim i dobrim odnosima SAD i Srbije.

"Spoznajemo da sva otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda. Vučić je u poziciji da može biti taj lider, a mi demokrate i republikanci možemo da to podržimo", naglasio je Marfi.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.