Zahvalnost Kuvajtu

Radio-televizija Srbije – 4. oktobar 2011. 22:01

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović razgovarala je sa predsednikom parlamenta Kuvajta Jašim Muhamed Al-Karafijem, koji boravi u poseti Srbiji, i zahvalila mu na principijelnoj podršci njegove zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Dejanović je poručila da bi za Srbiju bilo izuzetno značajno ako bi Kuvajt podržao inicijativu Srbije da se na osnovu izveštaja Dika Martija sprovede istraga pod okriljem UN, koja bi utvrdila činjenice u vezi sa trgovinom organima Srba sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz parlamenta.

Predsednica skupštine ukazala je na zahvalnost Srbije Fondu za arapski ekonomski razvoj, koji je spreman da sa 26 miliona evra učestvuje u rekonstrukciji srpskih železnica, dodala je Dejanovićeva.

Slavica Đukić Dejanović i Al-Kharafi konstatovali su da su politički odnosi Srbije i Kuvajta na vrlo visokom nivou i da bi trebalo u tom pravcu razvijati i parlamentarnu saradnju.

Oni su se dogovorili da što pre otpočne razmena poseta raznih tela Skupštine Srbije i parlamenta Kuvajta, kako bi i parlamentarna saradnja doprinela unapređenju bilateralne saradnje između te dve države.

Dejanovićeva je prihvatila poziv da poseti Kuvajt, navedeno je u saopštenju.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.