Žestoki vazdušni napadi na pobunjeničke pozicije u Damasku

Radio-televizija Srbije – 20. mart 2017. 11:02

Od zore se izvode intezivni vazdušni napadi na pozicije, koje drži opozicija u Džobaru, odakle je u nedelju pokrenuta ofanziva, izjavio je Rami Abdel Rahman, direktor Sirijske opservatorije, sa sedištem u Britaniji, preneo je Rojters.

"Vlada i združene snage ponovo su iskazale inicijativu i napadaju grupe, koje su pokrenule napad u nedelju", rekao je Rahman.

Pobunjeničke i džihadističke grupe, predvođene Frontom Fatal el Šam, bivšim ogrankom Al kaide, pokrenule su u nedelju napad na vladine pozicije u istočnom delu distrikta Džobar.

Oštećena zgrada ruske ambasade

Ruski ambasador u Siriji Aleksandar Kinščak izjavio je da je jedna od zgrada ruske ambasade u Damasku oštećena u sukobima između sirijskih vladinih i opozicionih snaga, javila je ruska agencija RIA.

"Imamo zgradu koju povremeno koristimo nedaleko od epicentra sukoba", rekao je Kinščak i dodao da su u sukobima oštećeni prozori na zgradi ambasade, preneo je Rojters.


Komentari

Ostavite komentar Reklamiranje, vulgarno izražavanje i lični napadi strogo su zabranjeni. Neprimereni komentari neće biti objavljeni, shodno Pravilniku za postavljanje sadržaja korisnika.

Vaše ime: 

Vaš komentar:Prijavite se da biste ostavili komentar ili se registrujte ovde.